logo-dhr
Er din hund registreret

Registrering af din hund


Alle hunde skal være registreret i Dansk Hunderegister. Det er lovpligtigt, at alle hunde i Danmark er registreret via chipnummer eller øretatovering.


Mærkning og registrering skal ske inden din hund er otte uger gammel. Registrering i Dansk Hunderegister koster 145 kr. Du vil automatisk få en registreringsattest tilsendt via mail, når du er registreret som besidder, eller via post hvis du ikke har adgang til mail. 


Det er også lovpligtigt for danske hunde at bære hundetegn med besidderens navn og adresse, og vi anbefaler også, at du oplyser dit telefonnummer. Du kan få en bøde fra politiet, hvis din hund ikke er registreret i Dansk Hunderegister. 


Uanset om du køber en hvalp eller en ældre hund, skal den være mærket, inden du overtager den. Du vil automatisk få en registreringsattest tilsendt via mail, når du er registreret som besidder, eller med posten hvis du ikke har adgang til mail. 


Hvis din hund ikke er mærket og registreret, skal du kontakte din dyrlæge eller en anden registreret autoriseret ID-mærker. Du kan indberette hunden online via dette link.

Du kan også registre din hund ved at udfylde registreringsformularen. 


Hvad sker der, hvis jeg ikke registrerer min hund?

Du kan få en bøde fra politiet, hvis din hund ikke er registreret i Dansk Hunderegister.


Uanset om du køber en hvalp eller en ældre hund, skal den være mærket, inden du overtager den.