logo-dhr
Dato:
05-10-2018
Titel:

Hunderegisteret bliver digitalt

Text:

Det er vigtigt at have registreret sin hund korrekt i Dansk Hunderegister, så man som besidder kan findes i registeret. Desværre får alt for mange besiddere ikke registreret og besidderskiftet deres hunde rigtigt. Derfor overgår Dansk Hunderegister nu til et nyt, digitalt system, så besiddere nemt kan foretage besidderskifter online.


»Det er en stor hjælp, at besidderskifter nu kan gøres online. Det bliver meget lettere for besidderne at opdatere deres oplysninger, og det kommer hundene til gavn, når vi eksempelvis skal finde deres besidder, hvis de er løbet væk,« siger Maria Rønde Jakobsen, der er internatsleder i Dyreværnet. 


Det hele foregår automatisk

Det er besidderens ansvar at få hunden registreret i Dansk Hunderegister. Skifter hunden besidder, skal besidderskiftet også registreres i registret.


Der er dog en stor del af hunde i Danmark, der ikke bliver korrekt besidderskiftet, selvom det er lovpligtigt. Derfor vil Dansk Hunderegister gøre det nemmere for de danske hundebesiddere at foretage besidderskifter online på en ny og mere brugervenlig hjemmeside.


»Som en del af digitaliseringsprojektet er Dansk Hunderegister nu koblet op til CPR-registeret af hensyn til brugen af Nem-ID, og vi får derfor oplysninger om eksempelvis adresseændringer derfra. Fremover vil ændringer ske automatisk, så det eneste man som hundebesidder eller besidder skal sørge for, er, at opdatere sit CPR-nummer, mail og telefonnummer i registeret,« siger sekretariatschef hos Dansk Hunderegister Jan Rodtwitt.


Få registreringsattesten på din smartphone

Mail vil være den primære kommunikationsform. Dansk Hunderegister erstatter den hidtidige registreringsattest udsendt per post af en digital registreringsattest, der udsendes via e-mail og uploades digitalt på hundens stamkort. Det vil fortsat være muligt at printe og klippe ’det blå kort’ ud fra den digitale registreringsattest, men den vil ikke længere være i en lamineret udgave. 


»Som et alternativ til det blå kort findes der nu et link på hundens side, hvor du kan hente din hunds registreringsattest og lægge den på din smartphone – så du altid har din hunds oplysninger lige ved hånden,« siger Jan Rodtwitt.