logo-dhr
Dato:
11-10-2018
Titel:

Online besidderskifte

Text:

Alt for mange får ikke lavet besidderskifte, når deres hunde får en ny besidder. Derfor har Dansk Hunderegister fået et nyt, digitalt system og et nyt website, så du nemt kan foretage besidderskifter online.


Hvad betyder det at være besidder?

At være besidder betyder at være i besiddelse af hunden – det, vi før kaldte ejer.


Nu kalder vi det besidder og besidderskifte, fordi det er en del af Bekendtgørelsen om mærkning og registrering af hunde.


Besidderen af en hund skal desuden sørge for, at hunden, inden den er otte uger gammel, er mærket og registreret i Dansk Hunderegister, samt at den bærer et hundetegn med besidderens navn og adresse.


Det er besidderens ansvar at få hunden registreret i Dansk Hunderegister. Skifter hunden besidder, skal besidderskiftet også registreres i registret.


Det skal være nemt at foretage besidderskifte

Der er desværre en stor del hunde i Danmark, som ikke bliver besidderskiftet korrekt, selvom det er lovpligtigt, fortæller sekretariatschef hos Dansk Hunderegister Jan Rodtwitt.


»Dansk Hunderegister vil gøre det nemt for de danske besiddere at foretage besidderskifter online på vores nye hjemmeside. Vi er koblet op til CPR-registeret af hensyn til Nem-ID, så vi får alle oplysninger om adresseændringer derfra. Det betyder blandt andet, at adresseændringer nu sker automatisk. Det eneste man som besidder skal sørge for, er, at opdatere sin mail, CPR-nummer og telefonnummer,« siger Jan Rodtwitt.